BD Plast

Plastvirksomheten BD Plast ble grunnlagt i 2015 og er en del av BabyDan-konsernet. BD Plast skal gjøre BabyDan selvforsynte innen produksjon av plastdeler til BabyDans sikkerhetsgrinder og små sikkerhetsprodukter. BabyDan har nemlig en ambisjon om å bli så selvforsynt som mulig for å kunne skape en miljøvennlig produksjon.

Produksjon døgnet rundt

Vi produserer i 99 timer i uken døgnet rundt

 

calendar-3

320 multilåser

I gjennomsnitt kan vi produsere 320 poser BabyDan-multilåser med 2 multilåser i hver per time

tools-hammer-hold

1300 hjørnebeskyttere

Vi kan i gjennomsnitt produsere 1300 BabyDan-hjørnebeskyttere i timen

power-tools-wood-cutter-1

Gjenbruk

Vi gjenbruker 97 % av plasten i produksjonen

ecology-globe-hand

Robotstyrt

De flest av monterings- og produksjonsmaskinene våre er robotstyrte

robot

Grønt i alle ledd

Vi bruker kun grønn energi fra danske vindmøller

ecology-globe-house

Hvordan produserer BD Plast?

Fabrikken har optimerte fasiliteter og de nyeste robotstyrte produksjonsmaskinene til støping av små plastkomponenter og sikkerhetsprodukter.

Det kan være vanskelig å se for seg hvordan dette fungerer. Men forestill deg mange store vaffeljern som har former til små plastdeler i stedet for vaffelhjerter. Det kan f.eks. være håndtaket på en BabyDan-sikkerhetsgrind eller vår BabyDan Multilås.

Når de forskjellige delene er støpt, må de settes sammen til for eksempel BabyDan Multilås. Den oppgaven tar en av de mange robotene seg av. Hver robot har sin egen oppgave. Det kan være alt fra å sette sammen flere plastkomponenter til å teste om fjærene i for eksempel BabyDan-multilåsen virker.

Operation Clean Sweep partner

Som partner i Operation Clean Sweep ønsker BD Plast å lede an i kampen mot plastforsøpling i havet og naturen. Derfor er vi Operation Clean Sweep-partner sammen med blant annet LEGO-konsernet, Salling Plast og VELUX.

Som partner er BD Plast forpliktet til å unngå utslipp av plast og å lære opp medarbeiderne til å alltid forebygge, samle opp, rengjøre og kassere plastavfall.

På den måten er vi forpliktet til å arbeide mot null plastavfall. Det betyr at BD Plast hver dag sørger for at alle plastrester gjenbrukes og at ikke noe plast fra produksjonen ender i naturen eller i havet.

Operation Clean Sweep er et internasjonalt initiativ med et formål om å bekjempe at plastavfall fra produksjonsvirksomheter ender i naturen. Initiativet er plastbransjens eget svar på hvordan plastprodusenter kan unngå å være en kilde til forurensning.
 

Lær mer om Operation Clean Sweep

Bionedbrytbare sikkerhetsprodukter

Bærekraft er nemlig minst like viktig for BD Plast som det er for BabyDan. Som en del av BabyDan-konsernet overholder og bidrar BD Plast til BabyDans arbeid med miljømålene og å minimere påvirkningen på miljøet.

Derfor er det BD Plast som produserer BabyDans bionedbrytbare hjørnebeskyttere og sikkerhetslåser. I BD Plast arbeider vi hver dag med å utvikle plast som er så bionedbrytbar og gjenbrukbar som mulig – og som alltid oppfyller de strenge kravene våre om at det skal være den sikreste løsningen for barnet ditt.

Les mer om BabyDans bionedbrytbare nyheter

keyboard_arrow_up