Vi selger ikke til privatkunder. I stedet henviser vi til våre forhandlere.

Slik barnesikrer du hjemmet

Synes du også at det er vanskelig å barnesikre hjemmet? Vi hjelper deg gjerne med å gjøre det så enkelt og praktisk som mulig. Følg veiledningen nedenfor og sikre hjemmet ditt, slik at det blir trygt for gullklumpen din å leke og lære hjemme.

 

Hjemmet i barnehøyde 

Ta en grundig gjennomgang av hjemmet ditt i barnehøyde. Har du trapper, vedovner eller skap som inneholder ting du helst vil beskytte barnet ditt mot?

Kanskje har du et par ting som du vil beskytte mot nysgjerrige fingre, slik som porselenet du arvet fra bestemor eller matvarer som ikke skal spres utover kjøkkengulvet?

Det er viktig å undersøke hjemmet fra barnets perspektiv. Da blir det enklere å se hvor du bør bruke sikkerhetsproduktene.

BabyDan har et bredt utvalg av produkter som dekker alle farlige situasjoner som barnet ditt kan utsettes for i hjemmet. Bruk sjekklistene for hvert enkelt rom nedenfor og lær mer om hvordan du kan gjøre hjemmet sikrere.

Se alle de små sikkerhetsproduktene våre 

Barnesikring i stuen 

Stuen er ofte det rommet hvor familien oppholder seg mest. Derfor er det ekstra viktig at du sørger for å barnesikre stuen, slik at barnet ditt kan leke trygt. Stuen er vanligvis fullt av steder som kan være farlige for små fingre. Her er en liste over områdene og tingene som er svært viktige å få barnesikret:

 • Stikkontakter
 • Møbler
 • Skap og skuffer
 • TV
 • Vinduer
 • Vedovn
 • Trapper

Sikkerhetsprodukter til stuen

Stikkontakter 

Stikkontakter er selvfølgelig farlige for barnet, og derfor må du huske å sjekke hele stuen for stikkontakter. De fleste hjem er nemlig fullt av dem. Du kan bruke BabyDan kontaktsikring til stikkontaktene dine, slik at de blir enkle å bruke for foreldre, men ikke for barn.

Møbler, skap, skuffer og TV 

I stuen er der vanligvis mange store møbler, som reoler, skjenk, vitrineskap og lignende som kan være farlige for barnet ditt på flere måter.

Alle møbler med skuffer og skap bør barnesikres, slik at du ikke risikerer at barnet ditt sprer innholdet ut over hele huset. Det kan også være ting, som porselen og vaser, som kan velte i hodet på barnet hvis han eller hun kan åpne skapet. Og det kan være farlig. Du kan forhindre en slik situasjon med BabyDan skaplås, BabyDan dobbeltdørlås, BabyDan multilås, BabyDan magnetlås, og BabyDan Easy Fix sikkerhetslås.

Valget avhenger av hva som passer best til ditt behov, og hva slags møbel det er. Du kan lære mer om de fem sikkerhetsproduktene ved å klikke på dem.

Hvis du har store møbler i stuen, er det også svært viktig å spenne dem fast til veggen, slik at de ikke velter over barnet. Her kan du bruke BabyDan Anti-Tip møbelstropp. På samme måte kan du bruke møbelstroppen til å sikre at TV-en ikke kan velte over barnet.

Vinduer 

Hvis du har vinduer med innvendige eller utvendige hengsler eller vertikale skyvevinduer, må du også huske å barnesikre disse. Da kan du lufte uten å måtte bekymre deg for barnet ditt. Du kan bruke BabyDan vinduslås.Når du har barnesikret stuen, kan du trygt samle familien til kos, avslapping og lek.

Vedovn 

Har du en vedovn eller peis i stuen? Da bør du skjerme den fra barnet ditt. Det kan du gjøre ved å bruke en BabyDan sikkerhetsgrind til vedovnen eller peisen På den måten kan du skjerme barnet ditt fra å komme for nær de varme flammene og glørne. Uansett hvilken sikkerhetsgrind du velger, har den en port som gjør det enkelt for voksne å komme seg til vedovnen eller peisen.

Trapper 

Hvis det er en trapp i stuen, er det viktig, å benytte en sikkerhetsgrind, slik at barnet ikke får tilgang til trappen. Barnet ditt kan nemlig risikere å snuble i trappen eller falle ned og slå seg. Med en sikkerhetsgrind fra BabyDan er det enkelt å barnesikre trappen. Du finner et bredt utvalg av både sikkerhetsgrinder til toppen av trappen og sikkerhetsgrinder til bunnen av trappen. Det gjør det enkelt å finne en grind som passer deres behov og innredning.

Barnesikring på badet

På badet er det mange stikkontakter og elektriske apparater i skuffer og skap som de små ikke må få fingrene i. Her får du en liste over det som er viktig å få barnesikret:

 • Stikkontakter
 • Skap og skuffer
 • Vinduer

Sikkerhetsprodukter på badet

Stikkontakter 

Ingen barn skal ha tilgang til stikkontaktene, så du må huske å sjekke hele badet for stikkontakter. Du kan bruke BabyDan kontaktsikring til stikkontaktene, slik at de er enkle å bruke for voksne.

Skap og skuffer 

På badet er det mange skap og skuffer med elektriske apparater og andre ting som små barn ikke må få fingrene i. Derfor bør du barnesikre alle skuffer og skap med sikkerhetslåser. Du kan f.eks. bruke BabyDan skaplåsBabyDan dobbeltdørlåsBabyDan multilåsBabyDan magnetlås og BabyDan Easy Fix sikkerhetslås.

Som du kan se, har du mange forskjellige sikkerhetslåser å velge mellom når du skal barnesikre skap og skuffer. Valget avhenger av hva som passer best til behovene og møblene dine. Du kan lære mer om de fem sikkerhetsproduktene ved å klikke på dem.

Vinduer

Hvis det er vinduer i barnehøyde med innvendige eller utvendige hengsler eller vertikale skyvevinduer på badet, kan det være en god ide å barnesikre dem. Det gir deg mulighet for å lufte uten å måtte bekymre deg for barnet ditt. Du kan bruke BabyDan vinduslås.

Barnesikring på kjøkkenet

Kjøkkenet er et sted med enormt mange ting som kan være farlige for et nysgjerrig barn. Det er fullt av skuffer og skap med kjøkkenutstyr og mat, kjøleskap, fryser, ovn og mange andre ting som slett ikke er ment for barn – i hvert fall ikke uten tilsyn av en voksen. Derfor er det svært viktig at du barnesikrer kjøkkenet, slik at det blir et rom for koselige stunder og felles matlaging på en sikker og barnevennlig måte. Her er det som er viktig å barnesikre:

 • Komfyr
 • Kjøleskap og fryser
 • Stikkontakter
 • Skap og skuffer
 • Vinduer

 

Komfyr 

Et av de farligste områdene på kjøkkenet er komfyren. Det er veldig viktig at du avskjermer barnet fra den varme komfyren for å forhindre at det brenner seg. Det kan du for eksempel gjøre med BabyDan komfyrskjerm.

Kjøleskap og fryser 

Barn kan klemme fingrene i døren til kjøleskapet og fryseren. En annen god grunn til å barnesikre kjøleskapet og fryseren er at du kan føle deg trygg på at barnet ikke får tak i noen av matvarene der inne. Du kan barnesikre kjøleskapet og fryseren med en BabyDan multilås. Du kan også bruke en BabyDan dobbeltdørlås hvis kjøleskapet eller fryseren har dobbeltdører.

Stikkontakter

Stikkontakter er ikke for barn, så du må huske å sjekke hele kjøkkenet for stikkontakter. Det er ofte litt flere enn du tror.

Du kan bruke BabyDan kontaktsikring, slik at stikkontaktene blir enkle å bruke for de voksne.

Skap og skuffer 

Alle skap og skuffer med kjøkkenutstyr, panner, tunge tallerkener og lignende er forbudte områder for de små. Du kan barnesikre alle skuffer og skap med sikkerhetslåser, slik som BabyDan skaplåsBabyDan dobbeltdørlåsBabyDan multilåsBabyDan magnetlås og BabyDan Easy Fix sikkerhetslås

Som du kan se, finnes det mange forskjellige sikkerhetslåser for barnesikring av skap og skuffer. Valget avhenger av hva som passer best til behovene og møblene dine. Du kan lære mer om de fem sikkerhetsproduktene ved å klikke på dem.

Vinduer

Et vindu i barnehøyde kan være svært farlig. Barnet kan nemlig få fingrene i klem, eller i verste fall falle ut av vinduet.

Du kan bruke BabyDan vinduslås til vinduer med innvendige eller utvendige hengsler eller vertikale skyvevinduer på kjøkkenet. Det gir deg mulighet for å lufte ut uten å bekymre deg for barnet ditt.

Barnesikring på andre rom

Uansett om det er et barnerom, soverom, vaskerom eller kontor, bør du barnesikre alle rom som barnet ditt har tilgang til. Hvis du har et rom eller områder av hjemmet som barnet ditt ikke bør få tilgang til, kan det være hensiktsmessig å montere en sikkerhetsgrind.

Det kan du lese mer om her.

Her får du en liste over hvilke områder du bør barnesikre:

 • Dører
 • Stikkontakter
 • Skap og skuffer
 • Vinduer
 • Møbler og TV

Dører 

Du kan forhindre at barnet ditt klemmer fingrene i dørene med en dørstopper. Du kan f.eks. bruke en BabyDan toveisstopp eller en BabyDan fingerbeskytter. Valget avhenger av hva som passer best til behovene dine og innredningen i hjemmet.

Stikkontakter 

Barnet ditt må ikke få tilgang til stikkontaktene, så du må huske å sjekke alle rom for stikkontakter. Det er ofte litt flere i hvert rom enn du tror. Du kan f.eks. bruke BabyDan kontaktsikring, slik at stikkontaktene er enkle å bruke for de voksne.

Skap og skuffer 

I det fleste rom er det både skap og skuffer som helt sikkert inneholder mye forskjellig som du ikke vil at barnet ditt skal få fingrene i. Du kan barnesikre alle skuffer og skap med sikkerhetslåser, slik som BabyDan skaplåsBabyDan dobbeltdørlåsBabyDan multilåsBabyDan magnetlås og BabyDan Easy Fix sikkerhetslås

Det er mange forskjellige sikkerhetslåser og mange måter å barnesikre skap og skuffer på. Valget avhenger av hva som passer best til behovene og møblene dine.

Vinduer 

Et vindu kan være svært farlig for barnet ditt. Han eller hun kan nemlig få fingrene i klem eller i verste fall falle ut av vinduet. Du kan bruke BabyDan vinduslås til vinduer med innvendige eller utvendige hengsler eller vertikale skyvevinduer. Da kan du lufte uten å måtte bekymre deg for barnet ditt. 

Møbler og TV

Hvis du har store møbler i et rom, er det viktig at du spenner dem fast til veggen. På den måten forhindrer du at de kan velte over barnet.

Du kan for eksempel bruke BabyDan Anti-Tip møbelstropp. Du kan også bruke møbelstroppen for å sikre at fjernsynet ikke kan velte over barnet.

Sikkerhet i hjemmet 

Det skjer dessverre en del uhell med barn, og flere statistikker peker på at de fleste uhell med barn faktisk skjer i hjemmet. Små barn er nysgjerrige av natur og vil gjerne utforske verden. Som foreldre vil vi selvfølgelig passe best mulig på barna våre i denne fasen.

Har du trapper, en vedovn eller kanskje skap og skuffer med innhold som ikke er ment for de små? BabyDan har et bredt utvalg av sikkerhetsprodukter som kan hjelpe deg med å unngå farlige situasjoner. Med disse kan barnet utfolde seg fritt, men i sikre omgivelser.

Se alle de små sikkerhetsproduktene her 

Barnesikring skal være enkelt og praktisk 

Før du aner det har barnet ditt begynt å krype rundt i hjemmet og er nysgjerrig på å utforske alt. Det kommer som et sjokk for de fleste foreldre hvor raskt barnet lærer å åpne skuffer, dører og skap. Derfor er det kjempeviktig at du begynner å barnesikre hjemmet så fort som mulig. Du kan faktisk nesten ikke starte for tidlig med å barnesikre hjemmet.

I en travel hverdag er det vanskelig å huske alle forholdsreglene som må tas, og derfor er barnesikringer som sendt fra himmelen. De beskytter barna mot alt som ikke er sikkert for små fingre. På den måten hjelper barnesikringene deg med å passe på barnet ditt, slik at du ikke trenger å være på vakt hele tiden.

Det trenger ikke å være vanskelig å barnesikre hjemmet. Det er også mange som tror at barnesikringer og sikkerhetslåser må være store og klumpete, og at de er vanskelige å bruke i hverdagen. Men de fordommene vil BabyDan gjøre noe med. BabyDan utvikler og produserer barnesikringer som hjelper deg med å passe godt på barnet ditt. På en enkel og praktisk måte. De er lette å montere og gjør ikke mye ut av seg, så de passer fint inn i innredningen.

keyboard_arrow_up