Vi selger ikke til privatkunder. I stedet henviser vi til våre forhandlere.

BabyDans testsenter

Test, test, test!

Når vi sier at BabyDan vil være ledende innen sikkerhetsutstyr til barn, så mener vi det. Derfor tester vi alt vi kan i BabyDans testsenter for å sikre at produktene våre er blant de sikreste på markedet.

BabyDans sikkerhetsgrinder er noen av verdens sikreste sikkerhetsgrinder – og vi arbeider hver dag for at de skal forbli det. Derfor tester vi grindene våre både i vårt eget testsenter og hos eksterne europeiske og internasjonalt akkrediterte testinstitutter, slik som TÜV og Bureau Veritas.

Nedenfor kan du lese mer om hvilke tester vi bruker for sikkerhetsgrindene våre og hvorfor.

Vi tester for at du skal få de beste produktene

I BabyDan vil vi være ledende innen sikkerhetsutstyr til barn. Derfor tester vi på livet løs i BabyDans testsenter, slik at både du og barnet ditt kan føle dere trygge på produktene våre.

Om oss

Hvorfor tester vi sikkerhetsgrindene våre?

Vi tester alle sikkerhetsgrindene våre for å sikre at de er med på å forhindre at barnet skader seg i hjemmet. Vi tester også fordi vi er en ansvarlig produsent av sikkerhetsgrinder, så vi vil være helt sikre på at du får best mulig hjelp til å beskytte barnet ditt.

Når vi tester grindene våre, tester vi ut fra teststandardene som brukes av myndighetene. Det er teststandarder som europeiske sikkerhetsgrinder skal testes etter for å overholde sikkerhetsstandardene EN 1930 og EN 71.

Når en sikkerhetsgrind overholder en av sikkerhetsstandardene, kan du være helt trygg på at grinden passer godt på barnet ditt. Det kan du være sikker på, fordi du vet at sikkerhetsgrinden har gått gjennom en lang rekke tester som sjekker om grinden tåler forskjellige scenarier i hverdagen.

Sikkerhetsstandardene er nemlig utformet basert på tusenvis av statistikker om barnet, alt fra størrelse, vekt og hvordan de oppfører seg. Derfor bruker vi de gjeldende europeiske og amerikanske testene for å sikre at du alltid får den sikreste og beste sikkerhetsgrinden.

Våre sikkerhetsstandarder

Hvor ofte tester vi?

Hver uke tester vi utvalgte sikkerhetsgrinder i vår eget testsenter. Vi tester grindene våre igjen og igjen, slik at du alltid skal føle deg trygg på at du får den sikreste sikkerhetsgrinden som mulig. Hver test utføres av fire medarbeidere på skift, så vi er sikre på at vi er så grundige som mulig.

Det ligger i BabyDans DNA at vi vil gi deg absolutt beste forutsetningene for å passe på barnet ditt. Derfor tester vi mer enn det myndighetene og teststandardene krever, slik at vi kan være 1000 % sikre på at grindene våre er verdens beste.

Det er også grunnen til at vi tester grindene både internt i BabyDans testsenter og eksternt hos europeiske og internasjonalt akkrediterte testinstitutter.

Det er ikke et lovkrav at sikkerhetsgrinder skal testes internt i en virksomhet, men vi har valgt å gjøre det likevel, fordi vi tar barnas sikkerhet på alvor.

Lær mer om oss

Vi bruker åtte forskjellige tester for å sikre oss at sikkerhetsgrinden er i stand til å passe på barnet ditt – uansett hvor mye barnet river, dytter og rusker i den.

Henrik Pedersen, Konstruksjonssjef

 

De åtte testene i BabyDans testcenter

Vi bruker mange forskjellige tester for å sikre oss at sikkerhetsgrinden er i stand til å passe på barnet ditt. I hverdagen vil barnet nemlig garantert skubbe til den, prøve å klatre på den, rive i den og kaste leker på den.

Dette og mye mer skal sikkerhetsgrinden tåle. Derfor har vi åtte forskjellige tester som simulerer et barns handlinger.

Basketball Test

Hvis barnet ditt kommer løpende inn i sikkerhetsgrinden, skal den ikke velte. Det kan også være at barnet ditt kommer kjørende inn i grinden på en løpesykkel eller lekebil i full fart. Uansett hvordan og hvor raskt barnet braser inn i sikkerhetsgrinden, må den tåle det.

Derfor tester vi alle sikkerhetsgrindene våre med en basketballtest, hvor en basketball på 10 kilo støter hardt inn i grinden 28 ganger. Vi gjør det for å undersøke om man kan velte eller flytte grinden.

Vi gjennomfører testen på mange forskjellige steder på grinden, slik at vi er sikre på at grinden ikke har svake punkter.

Rattle Test

Barn er nysgjerrige etter å gå på oppdagelsesferd og lære. Derfor vil barnet ditt helt sikkert være nysgjerrig på det som er bak en sikkerhetsgrind. Det kan få barnet til å rive i grinden, og det skal den selvfølgelig tåle.

En Rattle Test simulerer et barn som rusker og river i sikkerhetsgrinden. Testinstrumentet skal forestille en hånd som rusker i grinden i 8 minutter. Ruskingen foregår med spesielt utstyr.

Så er vi sikre på at sikkerhetsgrinden tåler all dytting, trekking og rusking som den kan bli utsatt for i hverdagen.

Se alle sikkerhetsgrindene våre her

Push-Pull Test

Noen barn er små utbryterkonger som vil prøve å komme over på den andre siden av sikkerhetsgrinden. Derfor tester vi alle grindene våre i BabyDans testsenter med en Push-Pull Test som skal simulere et barn som prøver å komme seg ut.

Testen simulerer et barn som trekker så hardt i grinden som han eller hun klarer. Roboten skyver med 14 kilo og kjører 10 000 ganger frem og tilbake. Det tar cirka en dag.

Vi bruker testen for å sikre at barnet på ingen måte kan rive ned sikkerhetsgrinden.

Test for stolpeavstand

Barn er nysgjerrige og vil sikkert undersøke sikkerhetsgrinden ved å stikke hendene gjennom stolpene. Det kan være farlig hvis barnet får kroppen gjennom stolpene, og særlig hvis barnet får hodet i klem.

Derfor tester vi stolpeavstanden på alle sikkerhetsgrinder fra BabyDan. Så er vi sikre på at barnet ikke kommer seg mellom stolpene og risikerer å sitte fast. Testen utføres med et spesielt kjegleformet instrument og tester med 30N trykk.

Finger entrapment

Det er uheldig om barnet ditt får fingrene i klem. Det er dessverre noe de fleste barn opplever på et tidspunkt. Det kan gjøre skikkelig vondt og kan være farlig.

Vi vil gjerne forhindre at barnet ditt klemmer fingrene i sikkerhetsgrindene våre. For å unngå at det skjer, tester vi om små fingre kan bli klemt i sikkerhetsgrindene. 

Vi tester grinden i alle vinkler, slik at vi er helt sikre på at ikke noen små fingre kommer i klem.

Foot Step Test

Uansett om du bruker en sikkerhetsgrind i en døråpning, i en gang, ved bunnen av trappen eller på toppen trappen, er det svært viktig at barnet ditt ikke kan få fotfeste og klatre over grinden.

Derfor tester vi sikkerhetsgrindene våre med en Foot Step Test, som sikrer at et barn ikke kan stille seg på fotplaten og klatre over.

Sikkerhetsgrindene våre har en høyde på minst 65 cm opp til topprammen, og derfor kan du være trygg på at barnet ditt ikke kan klatre over grinden.

Small Parts Test

De fleste foreldre vet at barn putter alt mulig i munnen. Derfor er det enormt viktig at barnet ikke kan putte ting i munnen som kan sette seg fast i halsen. Det utgjør nemlig en risiko for kvelning.

Alle sikkerhetsgrinder fra BabyDan blir derfor testet for om det er mulig å rive av små deler fra grinden.

Tester for innholdsstoffer

Når du har små barn i hjemmet, kan du ikke ha noe som inneholder skadelige kjemikalier. Små barn vil ofte både sutte og bite i nye ting når de skal utforske omverden. Det kan være alt fra hånden til leketøy.

Når du setter opp en sikkerhetsgrind, vil barnet helt sikkert gå på oppdagelsesferd ved grinden for å undersøke hva det er for noe.

Derfor tester vi alltid sikkerhetsgrindene våre for innholdsstoffer. Det er utrolig viktig at barnet ditt ikke får noen uønskede og helseskadelige stoffer i kroppen når han eller hun sutter på grinden. Du kan nemlig nesten ikke unngå at den lille gullklumpen sutter og biter litt i grinden – og det skal selvsagt være ufarlig.

Sikkerhetsgrinder fra BabyDan er så sikre at barnet ditt kan sutte på dem uten å få noen former for skadelige kjemikalier i kroppen.

Lær om arbeidet vårt med bærekraft

Medlem av et utvalg som lager teststandarder 

BabyDan er stolte over å være medlem av utvalget S-286, som lager teststandardene som europeiske sikkerhetsgrinder må gjennom for å overholde sikkerhetsstandardene EN 1930 og EN 71.

I dag er det frivillig for virksomheter om de vil teste sikkerhetsgrindene sine etter de gjeldende teststandardene. I BabyDan synes vi at det er ergerlig at det ikke er et lovkrav å teste sikkerhetsgrinder. Nettopp derfor var vi med på å opprette de europeiske teststandardene som gjelder i dag.

Vi er fortsatt med i utvalget S-286, slik at vi kan være med på å gjøre teststandardene enda strengere – og sørge for at alle barn er trygge i hjemmet.

Når en sikkerhetsgrind overholder en av sikkerhetsstandardene, kan du være trygg på at grinden er sikker for barnet ditt. Det kan du fordi du kan stole på at sikkerhetsgrinden har gått gjennom en lang rekke tester. Disse har gått gjennom alle mulige vinkler og scenarier som kan oppstå i hverdagen.

Utvalget arbeider for å gjøre sikkerhetsgrindene så sikre som mulig ved å stille krav til sikkerhetsgrindenes teststandarder, brukerveiledning og advarsler.

BabyDan er også medlem av utvalget S-256, som lager sikkerhetsstandardene som møbler og andre typer inventar må overholde.

Les mer om sikkerhetsstandardene våre

Testing er halve jobben, montering er resten 

Alle sikkerhetsgrinder fra BabyDan er testet, men de kan kun hjelpe deg med å forhindre at barnet ditt skader seg hvis de er riktig montert. Det er svært viktig at du monterer sikkerhetsgrinden riktig for å forhindre ulykker.

Derfor har vi gjort det så enkelt for deg å montere grinden som mulig. Det har vi blant annet gjort ved at alle spenngrinder har en sikkerhetsindikator som viser deg om du har montert riktig.

Du kan også bruke Onbox-appen til alle sikkerhetsgrindene. Du kan laste ned Onbox-appen her.

Hva er Onbox?

keyboard_arrow_up