Sikkerhetsgrind til dør

Skjerm barnet fra ikke-barnevennlige rom

En sikkerhetsgrind til døren er en enkel og sikker måte å forhindre at barnet får tilgang til rom som ikke er barnevennlige på.

Det kan også være en god ide å ha en sikkerhetsgrind i terrassedøren, slik at barnet ikke kommer seg ut i hagen uten tilsyn.

En annen praktisk fordel med en sikkerhetsgrind i døren er at du kan holde dørene åpne, uten å bekymre deg for om barnet ditt har tilgang til områdene bak døren. Så kan du lufte uten å måtte bekymre deg for om barnet løper ut.

Les mer her og få en veiledning til hvordan du velger den riktige sikkerhetsgrinden til en dør.

Hvorfor er det viktig med en sikkerhetsgrind i døren?

Hvis du trenger å sperre av et rom for barnet ditt, er en sikkerhetsgrind en veldig smart og sikker løsning.

Du kan bruke en sikkerhetsgrind til stort sett alle slags dører, uansett hvor bred eller smal den er, og uansett om det er en terrassedør eller en dør inn til et annet rom. Du må bare huske at BabyDans sikkerhetsgrinder er beregnet for innendørs bruk.

Husk også at hvis du vil montere en sikkerhetsgrind i en dør, så er det viktig å velge en sikkerhetsgrind som er beregnet for akkurat det.

Det er nemlig forskjell på om en sikkerhetsgrind skal monteres i en dør, ved toppen av trappen, ved bunnen av trappen, rundt en vedovn eller gjennom et rom som en romdeler.

Se alle grinder til dører  

Sikkerhet hele veien rundt

Uansett hvilken sikkerhetsgrind du velger å montere i døren, kan du være helt sikker på at grinden ikke inneholder noen former for helseskadelige stoffer.

Alle BabyDans sikkerhetsgrinder er faktisk så sikre at barnet ditt kan sutte på dem uten å få kjemikalier eller andre uønskede stoffer i kroppen.

 

Hvilke typer sikkerhetsgrinder kan man bruke?

Du kan bruke både spenngrinder og veggmonterte sikkerhetsgrinder i en dør. Begge er like sikre, så valget avhenger av hvilken type sikkerhetsgrind du foretrekker.

Hvis du for eksempel leier en leilighet, kan en spenngrind være et opplagt valg, fordi du slipper å måtte bore i dørkarmene eller veggen. Hvis du bor i ditt eget hus, kan en veggmontert sikkerhetsgrind være en god løsning hvis du vet at dere skal bruke sikkerhetsgrinden i døren i flere år.

Lær mer om spenngrinder og veggmonterte grinder

Husk å måle!

Du må alltid huske å måle døråpningen (det vi kaller «åpningsmålet») som sikkerhetsgrinden skal dekke. Da kan du være helt sikker på at det passer. Det sikrer også at du kan montere grinden på riktig måte, slik at barnet ditt er så trygt som mulig.

Når du skal montere en sikkerhetsgrind i en dør, må du måle avstanden mellom dørkarmene. De aller fleste sikkerhetsgrinder skal monteres på innsiden av dørkarmene.

Noen sikkerhetsgrinder kan også monteres på yttersiden. Det gjelder BabyDan EBBA, BabyDan ALMA, BabyDan Guard Me, BabyDan FlexiFit, BabyDan ELIN og alle BabyDan OLAF og BabyDan Flex.

Gjør monteringen lett som en lek med Onbox

Det er svært viktig at du følger veiledningen når du monterer sikkerhetsgrinden. Da kan du være sikker på at den oppfyller sikkerhetsstandardene, og du unngår at det kan oppstå en potensielt farlig situasjon.

Vi vil gjøre det så lett som overhodet mulig for deg å montere sikkerhetsgrinden din riktig. Derfor har vi utviklet appen Onbox. Den har trinn-for-trinn-videoer som veileder deg gjennom monteringen. Du kan laste ned Onbox gratis i App Store og Google Play.

Les mer om Onbox

keyboard_arrow_up