Vi selger ikke til privatkunder. I stedet henviser vi til våre forhandlere.

Hva slags sikkerhetsgrinder finnes?

BabyDans to typer sikkerhetsgrinder

Det finnes både spenngrinder og veggmonterte sikkerhetsgrinder, og det er viktig at du velger den riktige typen for å sikre barnet ditt best mulig. Men hva er egentlig forskjellen på en spenngrind og en veggmontert grind? Og hvorfor velge den ene typen fremfor den andre?

Det kan være vanskelig å vite hvilken type grind som passer best til behovene dine. Les videre og lær mer om hva slags sikkerhetsgrinder du kan velge mellom og hva de passer til.

 

Hvorfor finnes det forskjellige typer sikkerhetsgrinder?

I BabyDan har vi valgt å tilby to ulike typer sikkerhetsgrinder, fordi vi alle har forskjellige behov. Det er nemlig forskjell på om grinden skal brukes i en dør, ved enden av en trapp, gjennom et rom eller rundt en vedovn. Det er grunnen til at vi har to typer sikkerhetsgrinder, fordi vi vil sikre at du finner den grinden som passer best mulig på barnet ditt.

I BabyDan skiller vi mellom to typer sikkerhetsgrinder: veggmonterte sikkerhetsgrinder og spenngrinder.

Veggmontert sikkerhetsgrind

Du må montere en veggmontert sikkerhetsgrind med skruer i veggene eller dørkarmene – derav navnet «veggmontert».

Veggmonterte sikkerhetsgrinder kan i bunn og grunn brukes overalt i hjemmet, men passer særlig godt ved toppen av en trapp, som romdelere og rundt en vedovn eller en peis.

Vi anbefaler at du alltid velger en veggmontert sikkerhetsgrind hvis du tenker å montere den ved toppen av trappen. Vi anser det som det sikreste valget, selv om spenngrinder også er godkjent til bruk ved toppen av trappen.

Vil du ha muligheten til å flytte den veggmonterte sikkerhetsgrinden? Ingen problem! Du kan kjøpe ekstra veggbeslag og montere dem der du ønsker å kunne bruke sikkerhetsgrinden. Så kan du enkelt klikke grinden av det ene veggbeslaget og klikke det på et annet.

Hvis du for eksempel vil bruke sikkerhetsgrinden både hjemme og på hytta, kan du montere veggbeslaget begge steder og ta med grinden dit du trenger det. Du må likevel huske at åpningsmålene må være like på de stedene hvor du skal bruke grinden.

Sikkerhetsgrindene BabyDan OLAF og BabyDan Flex er veggmonterte og finnes i mange forskjellige lengder. Du kan faktisk forlenge både BabyDan OLAF og BabyDan Flex så mye du vil, slik at de passer perfekt til behovene dine.

Her er en liste over alle veggmonterte sikkerhetsgrinder

Spenngrinder

Spenngrinder settes i spenn mellom to vegger eller i en dørkarm. Det betyr at du ikke trenger å bruke skruer og bore hull i veggene eller dørkarmen. Selv om grinden sitter i spenn, etterlater den ikke merker.

Du kan bruke en spenngrind i en døråpning, i en gang og i bunnen av en trapp. Vi anbefaler ikke å bruke en spenngrind ved toppen av en trapp. Her bør du i stedet bruke en veggmontert sikkerhetsgrind, slik at du er helt sikker på at den sitter fast.

Når du monterer en spenngrind, er det viktig at den settes i spenn på riktig måte. For å gjøre det så lett for deg som mulig, har de fleste av spenngrindene fra BabyDans en innebygget sikkerhetsindikator. Der er en liten rød plastpinne som forteller deg om grinden er spent riktig. Sikkerhetsindikatoren sitter mellom håndtaket og selve grinden.

Hvis du har montert grinden korrekt, ser du ikke den røde indikatoren når du lukker grindporten. Men hvis du kan se den, må du spenne grinden på nytt, ellers risikerer du at barnet enten kan åpne grinden eller at den velter hvis barnet lener seg mot den.

 

Noen av spenngrindene våre har ikke en sikkerhetsindikator:

BabyDan SlimFit
BabyDan ANNE
BabyDan Perfect Close
BabyDan LISE

Når du monterer en av disse sikkerhetsgrindene, må du bruke andre metoder for å undersøke om du har montert den riktig. Metoden avhenger av sikkerhetsgrinden:

BabyDan SlimFit og BabyDan LISE: Det kan maksimalt være 1 mm mellom veggkoppen og spindelen
BabyDan Perfect Close og BabyDan ANNE: Det kan maksimalt være 1 mm mellom håndtaket og grinden
BabyDan DesignerGate: Bruk en fiskevekt og en vanlig trykkindikator i bunnen, slik at du kan måle om grinden er montert med riktig trykk. Hvis indikatoren viser at trykket er mellom 4–5, har du montert den riktig

Uansett hvilken metode du bruker for å sjekke om spenngrinden er montert riktig, er det viktig at du sjekker det regelmessig. Da kan du være trygg på at sikkerhetsgrinden passer godt på barnet ditt.

Fordelen ved en spenngrind er at den er veldig lett å flytte. Spenngrinder er en mer fleksibel type som du raskt og enkelt kan sette opp og ta ned igjen så ofte du trenger.

Du kan også flytte en veggmontert sikkerhetsgrind, men med en spenngrind slipper du å montere et veggbeslag der du skal bruke grinden. Det betyr at den f.eks. er perfekt å ta med til hytta eller hjem til besteforeldrene. Dermed får du større frihet med en spenngrind – hvis du skal bruke grinden i en dør, en gang eller ved bunnen av trappen.

Her er en liste over alle presmonterede sikkerhedsgitre

keyboard_arrow_up