Fri frakt på bestillinger over 999 NOK

🎅 Kjøp julegavene trygt allerede nå. Vi forlenger returretten til 31. januar 2023 på alle kjøp mellom 1. november og 24. desember 🎁

Våre grønne produkter

Vi har gjort det enkelt for deg å finne de grønne produktene våre. Bare se etter blad-ikonet!

   

Sikkerhetsprodukter        Sikkerhetsgrinder

Vi arbeider hele tiden med å gjøre produktene våre mer bærekraftige. Men hva betyr det egentlig? Det er vanskelig å finne én enkel definisjon for bærekraft, fordi et produkt kan være bærekraftig på mange forskjellige måter. For oss dekker begrepet «grønt produkt» derfor alle produkter som oppfyller minst ett av følgende bærekraftige aspekter:

Bionedbrytbar emballasje

Vår nye serie av sikkerhetsprodukter er pakket i Cradle to Cradle-sertifiserte esker. Cradle to Cradle er verdens strengeste miljøsertifisering og sikrer at vi fremstiller produkter under så miljøvennlige forhold som mulig og helt uten noen form for skadelige kjemikalier eller tungmetaller. Det betyr at alle emballasjer, brukerveiledninger og produktkataloger er 100 % gjenbrukbare og 100 % bionedbrytbare. Alt kan komposteres for å bli biologisk næringsstoff i jorden. Gjenbruk gjennom vanlig avfallshåndtering fungerer også bra, fordi alt, også lim og trykksverte, kan gjenbrukes. Pappen og papiret i eskene er dessuten FSC-sertifisert, og fremmer derfor bærekraftig skogbruk og beskyttelse av økosystemer.

Les mer om Cradle to Cradle her

Produsert i Danmark

Mange av produktene våre blir produsert på vår egen fabrikk i Låsby. Selv plastdeler til grinder og flere av de små sikkerhetsproduktene våre blir produsert på støpevirksomheten vår, BD Plast. Dermed unngår vi lange transportveier som skader klimaet med CO2-utslipp og luftforurensning, som er ødeleggende for helsen vår og for nitrogensensitive områder i naturen. Produksjon i Danmark er også et ledd i vår ambisjon om å bli så selvforsynte som mulig. Det er et av utgangspunktene for å kunne skape en miljøvennlig produksjon. BabyDan har implementert miljøstyringssystemet ISO 14001 og er sertifisert av Intertek. Vi arbeider dermed aktivt med å redusere avfall og utslipp til miljøet, samt å sikre ordentlige arbeidsforhold på tvers av hele virksomheten. I tillegg revideres BabyDan av SMETA i forbindelse med sosialt ansvar og etisk forretning. SMETA forhindrer korrupsjon og tvangsarbeid og stiller en rekke krav til virksomheten. Vi sikrer at både vi og leverandørene våre jobber for likestilling, frihet, helse og rettigheter for medarbeiderne. Som forbruker kan du føle deg trygg, ikke bare på produktene våre, men også på måten de blir produsert på.

Les mer om BD plast

Biobasert materiale

Hjørnebeskytterne våre er laget av 100 % biobasert materiale. Dette reduserer bruken av fossilt brensel og utslipp av drivhusgasser. BabyDans hjørnebeskyttere er sertifisert med miljømerket TÜV Austria. Merket er en garanti for at andelen av biobasert materiale er testet og at produktet dermed er dokumentert som bærekraftig. Det er vår ambisjon å bruke bærekraftige materialer i form av gjenbrukbart biobasert eller gjenbrukt plast stadig flere steder i produktsortimentet vårt.

Se vår hjørnebeskytter

FSC sertifisering

Vi bruker kun FSC-sertifisert tre til sikkerhetsgrindene våre i tre, samt FSC-sertifisert papir til de trykte produktkatalogene, brukerveiledningene samt eskene til den nye serien av sikkerhetsprodukter. Det betyr at treet kommer fra en FSC-skog hvor det kun blir felt den mengden tre som skogen klarer å reprodusere. Både dyr, planteliv og mennesker som arbeider i FSC-skoger, blir godt beskyttet. Dermed er vi med på å bevare verdens skoger til fremtidige generasjoner. 

Les mer om FSC her

Ingen farlig kjemi

Alle materialer og kjemikalier som brukes i produktene våre, overholder REACH-direktivet. REACH er verdens strengeste kjemikalielovgivning og regulerer hvordan kjemikalier produseres og brukes i hele EU. Produktene våre er frie for PVC, bisfenol A og ftalater. Derfor kan du alltid føle deg trygg på at BabyDans sikkerhetsprodukter ikke inneholder hormonforstyrrende og kreftfremkallende stoffer. For oss er det en selvfølge, men det er det dessverre ikke for alle, særlig ikke utenfor EUs grenser.

Les mer om våre miljøsertifiseringer

 

Les mer om vårt arbeid med bærekraft
 

BabyDan & bærekraft

keyboard_arrow_up